top of page
Drone Defence.jpeg

'Drones als hulpmiddel voor mensen met een gevaarlijk beroep'

Drones kunnen een hulpmiddel zijn voor mensen met een gevaarlijk beroep. Op deze manier hoeven ze namelijk niet meer hun leven of gezondheid op het spel te zetten. Althans dat zegt ingenieur en CEO bij Drone Defence Richard Gill. Bij Drone Defence wordt nieuwe technologie en worden patenten ontwikkelen. ‘’We proberen de grenzen op te zoeken wat betreft drones en voor meer zekerheid en vertrouwen in drones zorgen.’’ Ook houden ze zich bezig met zorgen dat er geen virussen optreden in de drones en beveiligingssystemen daarvoor.

 

De fascinatie voor drones en het beveiligingssysteem begon toen Gill in het leger zat. In zijn 10 jaar in het leger werd hij onder andere uitgezonden naar Afghanistan en Irak. Zij interesse voor drones ontstond in 2012 toen hij in Afghanistan zat. ‘’Daar zag ik voor het eerst dat drones gebruikt werden om te kijken of ergens bommen lagen of iemand ergens binnen was.’’ Op deze manier hoefden mensen niet in gevaar te komen. Daarnaast bedacht Gill zich dat ook buiten het leger om drones gebruikt kunnen worden bij beroepen die gevaarlijk kunnen zijn. Zo hoef je niet langer iemands veiligheid op het spel te zetten.

 

En daarom zette Gill voordat hij met Drone Defence begon eerst een ander bedrijf op. Hier wilde hij inzetten als hulpmiddel voor mensen die hun eigen leven of gezondheid in gevaar brengen. Voorbeelden die hij hiervan geeft zijn naast het leger beroepen zoals dak inspecteurs of surveillanten. ‘’Maar alle feedback die ik kreeg, is dat drones slecht zijn. Ze worden gebruikt om vliegtuigen in gevaar te brengen, om drugs in gevangenissen te krijgen en het is een inbreuk op mensen hun privacy.

 

Hierdoor Is Gill na gaan denken over het beveiligingsaspect. Door deze ervaringen richtte Gill vijf jaar geleden Drone Defence op. ‘’Het bedrijf groeide van mij in een kantoortje thuis naar 15 mensen in Engeland die nu meewerken.’’

bottom of page